Aquest dissabte dia 13 arriba el San Fermín a La Canya

Aquest dissabte dia 13 de juliol San Fermín torna a la Canya per sisena vegada consecutiva. A les 7 del matí arrenca el San Fermín com és costum al bar Ventolà. Una hora més tard a les vuit el famós ‘xupinazo‘ donarà el tret de sortida a l’encierro per als carrers del poble. Un cop acabat l’encierro hi haurà una competició per equips d’aixecament de pedra i tallada de troncs amb col·laboradors del gimnàs Top Team. A les onze hi haurà una exhibició dels aizkolaris, per part de Patxi Mindegia i Jon Irazu i també dels pelotaris de la Casa de los Navarros. Finalment hi haurà un concurs de jocs rurals on hi haurà grans premis. El San Fermín de la Canya és un esdeveniment pensat per a tots els públics, ja que l’objectiu principal és que els més petits puguin gaudir al màxim.

Pau Llanos, membre dels Amics de San Fermín de La Canya: Primer, que és una festa que es fa de dia, per tant està molt enfocada que la mainada s’ho passi bé, el tema de fer l’encierro amb les carretilles que no hi ha perill que passi res, volten a la plaça, hi ha una cucanya, penjar fuets i la canalla s’ho passa molt bé.

La música en aquest San Fermín la posa la Xaranga Dammer, i a més a més hi haurà servei de barra on s’hi podrà trobar pinxos, sidra i cervesa.

x