Les festes del barri del Carme s’inicien aquest dilluns amb els balls del drac, el pollastre i el conill

Les festes del barri del Carme s’inicien dilluns amb la cercavila a partir de les sis de la tarda. Les activitats, que perduraran fins al dimecres, estaran marcades pel drac, el pollastre i el conill de la faràndula Olotina.


La cercavila de dilluns s’iniciarà a la plaça del Carme, arribarà fins al firal i tornarà fins a la plaça del Carme altre cop. Així doncs, passa per tots els carrers del barri del nucli antic d’Olot. Es tracta d’una bonica tradició formada en què hi participen gent de totes les edats.

Jordi Rubio, Ballador drac, conill i pollastre de les festes del Carme: El fet que els avis acompanyin als pares i els nets a veure el drac però ells també es queden perquè els agrada. És una festa que dura 2,3 dies. Es fan pocs actes però els que es fan són molt macos en l’àmbit familiar.

La cercavila, que durarà unes dues hores, l’acompanyarà la cobla de la principal d’Olot amb música en directe. Així com les sardanes de dos quarts de 10, que els balladors s’esperen amb delit cada any per gaudir-les amb les colles i els amics.

Els infants cada cop tenen un paper més actiu a la festa, sobretot en el ball del drac en què participen activament.

Jordi Rubio, Ballador drac, conill i pollastre de les festes del Carme: Se’ns ha acumulat tota una sèrie de canalla quer vol participar en el ball del drac i que vol guiar-lo i jugar el ball durant aquesta dansa.

Així doncs, el barri Olotí del Carme li esperen tres dies de celebració, música i dansa perquè petits i grans gaudeixin de les festes.

x