Marc Boix, fundador de l’ONG olotina Health Us Nepal, és el 23è ambaixador d’Olot

Marc Boix, 23è Ambaixador d’Olot: Sempre que tingui la oportunitat parlaré i promocionaré tan bé com pugui la ciutat d’Olot. Tots els olotins i olotines que vulguin venir al Nepal seran més que benvinguts i els rebré amb una gran abraçada.

Són paraules de Marc Boix, metge i president de l’ONG Health Us Nepal, que aquest dijous va ser nomenat com a 23è Ambaixador d’Olot. Boix va arribar a Catalunya com a fill adoptiu d’una família resident a la ciutat i ha impulsat una organització per millorar la salut d’una de les zones més empobrides del país asiàtic.


Acompanyat de l’alcalde d’Olot, la regidora responsable del projecte Adriana Francès, la de cooperació, Imma Muñoz, i el seu pare, Marc Boix Bruguera va ser nomenat aquest dimecres el primer ambaixador de la ciutat d’aquest mandat. Nascut al Nepal el 1989, Boix va arribar a Catalunya adoptat per una família gironina. Amb 18 anys va recuperar el contacte amb el seu país d’origen i després d’estudiar medecina va decidir dedicar la seva vida a portar els serveis bàsics de salut a una de els zones més necessitades del país asiàtic, Humla. Així és com el 2018 va néixer l’ONG Health Us Nepal, amb seu a Olot, que ja ha aconseguit obrir una farmàcia i un centre d’atenció primària a Simikot, capital de la regió.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Ens fa una especial il·lusió perquè tindrem un ambaixador al Nepal, que fins ara no en teníem cap. Vull recordar que aquest projecte va néixer el 2012 i que en Marc serà el 23è ambaixador que la ciutat tindrà pel món amb aquesta idea de tenir persones vinculades que estimen la ciutat però que la vida els ha portat lluny per un motiu o altre.

 

Marc Boix, 23è Ambaixador d’Olot: De veritat que em sento molt honorat. Per la nostra banda seguirem treballant amb les mateixes ganes, il·lusió i força a través de la ONG olotina Health Us Nepal, honorant els olotins i olotines i les seves institucions.

Com a nou ambaixador, Boix va signar el Llibre d’Honor de la ciutat i va rebre la insígnia d’Olot de mans de l’alcalde. Ara passa a formar part d’una llista de més d’una vintena de persones que viuen fora de la capital garrotxina i aporten la seva visió sobre com millorar-la.