Santi Reixach ha estat elegit president del Consell Comarcal de la Garrotxa amb els vots de JxCat i ERC

L’alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach ha estat elegit president del Consell Comarcal de la Garrotxa. Han votat a favor de la seva candidatura els 14 consellers de Junts per Catalunya, que governarà a la corporació amb majoria absoluta pels resultats obtinguts a les passades eleccions municipals. Reixach ha obtingut també els vots favorables d’Esquerra Republicana de Catalunya, principal grup de l’oposició.


En el ple de constitució del Consell Comarcal, Junts per Catalunya ha volgut refermar la voluntat d’atorgar capitalitat a Olot en la representació del seu grup, després dels bons resultats obtinguts a la capital de la comarca, amb quatre regidors de l’Ajuntament entre els seus 14 consellers: Montse Torras, Jordi Güell, Gemma Canalias i Aniol Sellabona. Per la resta, representació repartida pel territori. Entre els alcaldes que seran consellers aquest mandat, es trobava el candidat del grup i batlle de la Vall de Bianya, Santi Reixach, a més dels alcaldes de Beuda, Bernat Sanz, de Maià de Montcal, Joan Gainza, de les Preses, Pere Vila, de Sant Ferriol, Albert Fàbrega, el de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, i l’alcaldessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal. Completen el grup la primera tinent d’alcalde de Besalú, Fina Surina, i els caps de l’oposició de la Vall d’en Bas, Antoni Arimany, i de Riudaura, Miquel Puig.

Esquerra ha optat per 9 representants dels pobles. El seu portaveu serà l’alcalde de Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter. L’acompanyarà el batlle de Santa Pau, Pep Companys, els caps de l’oposició de Sant Joan les Fonts, Isabel Rigat, de Besalú, Josep Alfred Cairó, i de les Preses, Rosa Maria González. Completen el grup d’Esquerra els regidors d’equips de govern municipal Josep Calm, de la Vall d’en Bas, de Riudaura, Vicenç Xavier Micó, de Sant Feliu de Pallerols, Judith Martra, i de Tortellà, Joan Planella.

Josep Guix, portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Olot, repeteix com a conseller del partit a la corporació. Lluís Riera, portaveu de la CUP al consistori olotí, també comença com a representant de la Candidatura d’Unitat Popular aquest mandat al Consell.

En l’acte d’elecció del nou president, el candidat de Junts per Catalunya, Santi Reixach, ha estat elegit president del Consell després de rebre els vots favorables del seu grup i d’Esquerra. Els consellers del PSC i de la CUP no han proposat cap candidat. Guix ha votat en blanc i Riera ha votat per aquells col·lectius de la Garrotxa que no hi tenen dret i, per tant, el seu vot s’ha considerat nul. En el seu discurs com a president elegit, Santi Reixach ha ofert a totes les forces diàleg i mà estesa per prioritzar el servei públic i el benestar dels garrotxins.

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: Ara el primer és el plel cartipàs de dimecres vinent i, a partir d’aquí, posar-nos a treballar en els temes que ja tenim engegats a nivell de comarca i anar a tots els municipis per veure les necessitats que tenen, amb el compromís de fer coses noves, estar al costat de la gent i mirar de prendre consensos per als temes principals a nivell de comarca.

Santi Reixach assumeix la presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa després d’haver estat conseller d’Educació i Joventut en el mandat 2011-2015 i conseller de Medi Ambient i president del Consorci de l’Alta Garrotxa els últims quatre anys.