Els Amics del Tren Olot-Girona recorden la desaparició de la línia ferroviària posant la maqueta en funcionament

Entre els actes de commemoració dels 50 anys de la desaparició del tren entre Olot i Girona l’Associació dels Amics del Tren va obrir les portes del seu local aquest dissabte per mostrar la maqueta en la qual han estat treballant durant nou anys. Tot i que encara es troben a la meitat del recorregut, la peça ha estat exposada a diverses fires a nivell europeu i ha rebut nombrosos reconeixements.

Alfons Solà, modelista de l’Associació dels Amics del Tren Olot-Girona: Es tracta de reproduir el què és tota la línia del tren d’Olot a Girona amb cada estació i les parts més característiques del seu traçat i en aquests moments estem per la meitat.

Durant la jornada també es va reproduir el documental en el qual s’ha estat treballant que recull de fotografies inèdites del tren. L’associació ha volgut recordar el final de la línia ferroviària a la capital garrotxina.

Antoni Serra, membre de l’Associació dels Amics del Tren Olot-Girona: És una data trista, perquè ens hem d’enganyar, preferiríem celebrar-ho pujant al tren, però ja que no hi és pensem que és una manera que la gent el recordi i de fer-ne difusió, perquè hi ha molta gent gran que encara el recorda, però la gent jove sí que ha sentit a parlar que hi havia el tren, però el van a buscar a Torelló per anar a Barcelona, per tant aquí a Olot no l’han vist mai.

Els membres de l’Associació dels Amics del Tren Olot-Girona comparteixen una afició en la qual hi dediquen gran part del seu temps perquè els garrotxins tinguin la oportunitat de recordar el tren que ara fa cinquanta anys va fer el seu recorregut per última vegada entre Olot i Girona.

x