Eli Prat i Artur Balagué completen el seu debut al mundial de patinatge artístic per parelles amb la quarta posició

La parella formada per Eli Prat i Artur Balagué, del CPA Olot, han finalitzat aquesta tarda la seva participació als World Roller Games de Barcelona. Ho han fet a la categoria de parelles, en la qual debutaven. El duet olotí ha acabat en quarta posició, després de la suma de puntuacions del programa curt i el programa llarg.


En el programa llarg la parella olotina ha ofert una bona execució del seu disc, sense grans errades. El moment més crític ha estat la caiguda d’Eli Prat en la preparació d’una de les piruetes. Balagué i Prat no han fallat, però, en les elevacions ni en els salts llençats, malgrat aquests últims els hagin completat sobre dos peus. Una bona execució que els ha portat a obtenir un total de 81,40 punts, 54,19 a l’apartat tècnic i 28,21 en components, i un total de 131,49, quedant-se a poc menys de 20 punts (150,01) de la parella formada pels italians Gaia Colucci i Marco Garelli, que avui han comès més errors: amb dues caigudes i deixant alguns salts paral·lels en simples. Tot i així han fet valer la seva major dificultat tècnica de l’exercici respecte Prat i Balagué.

A un altre nivell es trobaven les dues altres parelles italianes, que han lluitat per obtenir l’or i ser campions del món de la categoria. La victòria ha estat, finalment, pel duet Rebecca Tarlazzi i Luca Lucaroni, que amb música de Freddie Mercury i Montserrat Caballé ha retornat l’esperit olímpic del 92 a un Palau Sant Jordi ple de gent que ha pogut gaudir del millor patinatge artístic sobre rodes per parelles del món; han aconseguit 143,30 punts en el programa llarg i un total de 221,31, distanciant, per molt, als seus compatriotes, els joves Alice Esposito i Federico Rossi, amb un puntuació en el programa llarg de 126,05 i un total de 199,33, que els ha permès pujar al segon graó del podi.

Els cinquens classificats han estat els nord-americans Eric Mueller i Alexis Herbert, amb una puntuació final de 71,51 punts.

x