La Canya celebra la sisena edició del seu particular San Fermín amb el sant sobre una burra

Aquest dissabte La Canya va acollir la sisena edició del seu particular San Fermín, on no hi van faltar els ‘encierros’ i el ‘chupinazo’. A les 7 del matí es va iniciar la jornada on els musics van animar als assistents fins el moment de la cercavila, amb la novetat que enguany el Sant va recórrer els carrers del municipi a les mans del seu portador sobre una burra i on tampoc hi van faltar els pastors que organitzaven i controlaven la cercavila.

Esteve Domènech, organitzador del San Fermín de La Canya: Llavors la nostra feina és, primer de tot, passar davant de ‘l’encierro’ i mirar que totes les portes estiguin tancades perquè sinó tenim toros que són molt ‘fieres’ i podrien entrar per les cases.

A l’arribada al punt clau, el ‘chupinazo’ va iniciar els ‘encierros’ amb els particulars braus de la vila i on centenars de persones van atrevir-se a córrer davant els animals, una festivitat que va néixer de la voluntat d’un grup d’amics per acostar la diada al municipi i que per sisè any consecutiu va aplegar assistents d’arreu del territori.

Esteve Domènech, organitzador del San Fermín de La Canya: El San Fermín de la Canya és una festa que va néixer ara fa cinc o sis anys d’una penya que acostumaven a anar a San Fermín, però resulta que un es va posar malalt i no hi podia anar, llavors es va decidir fer-ho aquí.

Acabats els ‘encierros’, les activitats van continuar fins al migdia amb una competició d’aixecament de pedra i tallada de troncs, un concurs de jocs rurals i activitats per als més petits. Una jornada completa que gràcies a la seva bona acollida, cada edició es millora per continuar sorprenent al públic.

Deixa un comentari