Argelaguer torna a ser el poble de la Garrotxa que més recicla

A l’hora d’analitzar les dades de recollida selectiva, el més important és la xifra neta de separació de residus, però ja es coneixen algunes dades sobre la selecció que fan els pobles garrotxins. I en aquest sentit, Argelaguer torna a encapçalar la llista, com és habitual els darrers anys. Els veïns del municipi de la Vall del Llierca reciclen el 78’05% de les seves deixalles, una xifra afavorida sobretot per la implementació dels contenidors tancats, segons el mateix consistori. Però l’equip de govern considera que no n’hi ha prou, malgrat que les dades que disposen de recollida selectiva neta compleixen els paràmetres que demana la Unió Europea, establerts al 50% de residus separats de forma correcta.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: “Si, estem més bé inclús, que està molt bé però no n’hi ha prou. El que hem de fer és mantenir el planeta en condicions, i per aquest motiu hem de seguir millorant.”

Per municipis, dotze dels vint-i-un pobles garrotxins superen el 50% en recollida selectiva bruta, però tots es troben a vint punts de la xifra assolida per Argelaguer. A l’altra banda, qui es queda més lluny de l’aprovat són Riudaura, Mieres i Sant Jaume de Llierca, al voltant del 40%, una dada que segurament serà més baixa en el desglossament dels residus separats de forma correcta.