La Fira Ramadera de Sant Lluc replanteja el model i passarà a celebrar-se en dissabte

La Fira de Sant Lluc d’Olot incorporarà diversos canvis. Els organitzadors, amb l’ajuda de dos col·lectius, han proposat traslladar al cap de setmana més pròxim l’activitat del divuit d’octubre.  D’aquesta forma es realitzarà el dinou i vint d’Octubre, ja que s’espera que arribi a més gent i la fira segueix el camí iniciat per la fira del dibuix d’Olot.

Estanis Vayreda, tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Olot: Ens plantegen aquest canvi després de parlar-ho doncs amb ramaders, amb tota l’exposició de marxants que ens proposen aquest canvi. Obligar-los a mantenir un dia en què és complicat que hi hagi activitat econòmica i comercial perquè és entre setmana.

Així doncs, la fira ramadera a més de canviar de dia estrena un nou format. Adquirirà un fi més comercial. És a dir, s’exhibiran animals amb la finalitat que es venguin els productes dels ramaders i que s’ensenyi d’on prové el producte i la seva qualitat.

Josep Maria Ginabreda, coordinador de la fira: Volem tornar-hi a donar doncs una activitat comercial, que torni a ser una fira viva, que tingui un interès  per si sol. Com es fa això? Doncs seria la gent que té bestiar i a la vegada comercialitza directament el producte. Ja sigui que té ovelles i vaques i ven formatge d’ovella, de vaca, cabra; com el que té gallines i ven els ous ecològics, etc.

L’Ajuntament d’Olot s’encarregarà de l’organització d’una activitat pel proper divuit d’octubre. L’objectiu és que la ciutat continuï mantenint la celebració de Sant Lluc i no es perdi l’essència de la tradicional data.

 

Deixa un comentari