L’Ajuntament de Besalú vol crear una comissió per repensar el Besalú Medieval i l’estratègia turística de la vila

Aturar-se per poder avançar. Després d’una vintena edició amb milers d’assistents, l’ajuntament de Besalú ha decidit no celebrar una de les seves fires més potents aquest 2019, el Besalú Medieval. El consistori manté que es tracta d’un esdeveniment que funciona bé, però que en dues dècades d’existència ha tocat sostre. Per això vol aprofitar l’inici de mandat per buscar noves fórmules d’organització. Un noment de reflexió que servirà per repensar el model turístic de la vila comtal.

Fina Surina, 1a Tinent d’Alcalde Besalú: Sabem que hi ha molta gent que coneix Besalú, i també que hi ha molta gent que viu al centre històric i acaba patint les visites i els grups. Després de 20 anys, en un moment en què tot va tan bé… pensàvem que era un bon moment per aturar-nos, analitzar i reflexionar. Anant més enllà del Besalú Medieval i repensar tot el que és estratègia turística de Besalú.

L’Ajuntament de Besalú assegura que part dels veïns veuen necessari un replantejament, i espera obrir un procés de reflexió amb col·laboració público-privada.

Fina Surina, 1a Tinent d’Alcalde Besalú: Ens agradaria que la part privada es sentissin cridats, interpel·lats… i que forméssim una mena de comissió o grup per buscar interessos i definir el que volem ser a partir d’ara en la vessant turística i de serveis.

Caldrà veure si, després d’escoltar les diferents veus implicades, el consistori opta per recuperar el Besalú Medieval el 2020, i quins canvis s’hi introdueixen.