Argelaguer i el barri de Can Blanc de Santa Pau ja disposen del nou sistema de contenidors tancats que es vol aplicar a la Garrotxa

El model de contenidors tancats accessibles amb targeta ha comportat beneficis a l’hora de separar els residus al poble d’Argelaguer. Actualment, el municipi de la Vall del Llierca és el que més recicla de la Garrotxa, i juntament amb el barri de Can Blanc de Santa Pau mantenen la prova pilot iniciada el 2017 pel Consell Comarcal: això comporta que els veïns hagin d’anar a llençar les seves deixalles amb la targeta identificativa corresponent, i enganxant un codi QR a les seves bosses per saber si es recicla bé.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: “Aquest sistema per a nosaltres ja és definitiu, ens ajudarà a mirar si els veïns reciclen bé o no. El que costa és conscienciar a la gent.”

Un cop implementat el sistema, el següent pas serà aplicar el pagament per generació: aquella gent que no vulgui reciclar haurà de pagar més pel servei de recollida de deixalles.

Artur Ginesta, alcalde d’Argelaguer: “La gent que no vulgui reciclar està en el seu dret, però se’ls aplicarà un augment en el rebut.”

La diferència entre la prova d’Argelaguer i la de Santa Pau es troba amb el nombre de contenidors tancats de les zones. A la Vall del Llierca, es necessita targeta per reciclar envasos lleugers, matèria orgànica i fracció resta, mentre que a Can Blanc s’hi afegeixen contenidors tancats de paper i cartró.

Deixa un comentari