Joves d’arreu del món assisteixen a la Quinzena Conscient de Sant Feliu de Pallerols

Sant Feliu de Pallerols aquest estiu és, una vegada més, escenari de la Quinzena Conscient, unes jornades on joves d’arreu del món es reuneixen per cursar un voluntariat on aprenen aspectes com la permacultura, l’ecologisme i el diàleg intercultural.

Olivier Savane, coautor i coordinador tècnic del projecte: Durant cada estiu fem uns camps internacionals on venen joves d’arreu del món que volen aprendre què és això de la permacultura, com treballa, les tècniques i ètiques de permacultura, les tècniques de disseny i tot aquest univers i com les implementem en un projecte com aquest. Llavors ells venen a treballar en el camp de treball, on treballen però també aprenen.

La cooperativa Resilience Earth ha basat aquest projecte en tres eixos principals, la permacultura, la sostenibilitat i la regeneració. Una iniciativa que va sorgir de la demanda de crear uns horts comunitaris al municipi i on la cooperativa va decidir expandir-ho amb una proposta per enriquir l’espai a nivell ambiental i social.

Francesc Prat, regidor de medi ambient de l’Aj. de Sant Feliu de Pallerols: Trobem molt interessant el tema dels camps de treball, que és el què estan fent ara, perquè creiem que a banda del benefici que pot rebre el poble, es dóna a conèixer la comarca, el municipi i el nostre entorn.

L’última de les activitats de la Quinzena Conscient serà aquest dijous, on es parlarà sobre el canvi climàtic i les migracions i acabarà amb un sopar popular.