Karris dona una obra antifeixista al municipi francès d’Orlandour-sur-Glane, víctima de les tropes nazis

Oradour-sur-Glane va ser víctima el 1944 d’una massacre nazi: l’exèrcit alemany va entrar al municipi francès i va assassinar a gairebé tota la població que s’hi trobava, 642 persones, entre elles tres famílies catalanes. Per no oblidar la barbàrie, l’artista olotí ‘Karris’ ha volgut lliurar un quadre en homenatge als morts, reivindicant l’antifeixisme en una època on tornen les idees totalitàries.

Antoni Carrera ‘Karris’, artista: “S’ha perdut valors, llibertat d’expressió, i el feixisme està en auge, i crec que els artistes podem lluitar-hi mitjançant la nostra obra.”

L’obra, surrealista conceptual, es pot veure des d’aquest cap de setmana a Oradour-sur-Glane. S’espera que arran d’aquesta col·laboració es faci una exposició al municipi l’any vinent amb altres artistes antifeixistes, formant una associació de creadors compromesos. No és la primera vegada que ‘Karris’ fa una obra de to reivindicatiu: el conseller Josep Rull té a la seva cel·la dues pintures de l’artista.

 

 

x