El govern del Consell Comarcal de la Garrotxa anuncia propostes per al consens amb els ajuntaments al ple del cartipàs

El ple del Cartipàs del Consell Comarcal de la Garrotxa va començar donant compte del nomenament dels vicepresidents i dels consellers delegats. Fina Surina serà la vicepresidenta primera i consellera d’Acció Social. L’alcalde de Sant Jaume, Jordi Cargol serà el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Salut Pública i Emergències. Jordi Güell ostentarà la conselleria delegada de Territori, Mobilitat, Infraestructura i Energia. L’alcalde de Maià. Joan Gainza serà el responsable d’Assistència als Municipis, conselleria creada per recollir activament les demandes i necessitats.

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: Ens volem dedicar a anar a tots els municipis per veure les necessitats que tenen. Vàrem dir que ens agradaria proposar la direcció cap a on ha d’anar la comarca, i crec que tots hem de dir la nostra.

L’alcalde de les Preses, Pere Vila, serà el conseller de Desenvolupament Local, i l’alcaldessa de Sant Joan les Fonts, Maria Vidal, serà consellera de Turisme i Cultura, a més de representant del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Gemma Canalies serà consellera d’Educació, Aniol Sellabona, de Joventut, i Montserrat Torras de Gestió Econòmica. Albert Fàbrega ho serà d’Esports i Lleure i Bernat Sanz, de Sistemes d’Informació, a més de representant del Consorci per a la protecció i gestió de l’Alta Garrotxa. Antoni Arimany serà conseller d’Organització Interna i Miquel Puig, conseller de Consum.

Respecte dels punts proposats a aprovació, Esquerra va fer notar que li agradaria un Consell d’Alcaldes més propositiu, una demanda per a la qual l’equip de govern té una proposta.

Miquel Reverter, portaveu d’ERC al Consell Comarcal: Al Consell d’Alcaldes cal donar-li més contingut. És una cosa que hem d’estudiar, que no sigui, com de vegades, un consell purament informatiu.

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: Quan vosaltres i qualsevol poble digui que li agradaria parlar d’un tema, convidarem els alcaldes i farem una reunió informal; després ja farem el Consell d’Alcaldes per validar-ho, per anar al ple, però crec que hi ha coses que les hem de poder discutir tots a nivell de comarca.

Sobre les organitzacions de les diferents àrees de govern, el portaveu del PSC va voler afegir punts que van ser recollits pels grups al mateix ple abans de la seva aprovació.

Josep Guix, portaveu de Candidatura de Progrés – PSC: Una cosa seria l’aigua i el sanehjament i una altra cosa el que són el tractament i la recollida de deixalles. Són dos capítols importants que penso que haurie d’estar separats. Em semblaria important també posar un capítol que digués “Foment de les polítiques forestals” i un altre, “Foment de l’Agricultura i la Ramaderia”. També afegiria un punt que és el suport als joves agricultors”.

La CUP va abstenir-se en els punts portats a aprovació, tot i reconeixent el to del nou govern

Lluís Riera, portaveu AMUNT – CUP al Consell Comarcal: “Ens ha agradat el to, ens agrada la manera, ens agrada la música que sona, i estarem amatents a tot el que pugui passar.

Ahir també es va nomenar Sergi Martí com a gerent comarcal, i es va crear la Comissió de Coordinació de Govern. El tarannà inclusió del govern de Santi Reixach vol integrar també els alcaldes dels tres municipis on hi ha governs independents, amb la inclusió dels seus electes com a representants en alguns consorcis, organismes o comissions.