La Vall de Bianya acull la cinquena edició de la Festa de Segar i Batre

La Festa de Segar i Batre de la vall de Bianya es durà a terme aquest dissabte durant tot el matí. Una jornada que busca retornar a una festivitat que s’ha perdut. L’acte s’inicia a les vuit del matí amb l’esmorzar popular.

Josep Torrent, organitzador de la Festa del Segar i Batre: Es fa igualment com es feia, només hi ha les diferències que es fa l’esmorzar en una taula asseguts en una cadira, però el sistema de segar i batre és exactament el mateix que el de fa 60 anys.

Després de l’àpat esmolen els volants i cap a les 9 del matí comencen a segar i batre el blat, fins que ho finalitzen. La jornada s’acabarà amb un dinar on cantaran cançons.

Josep Torrent, organitzador de la Festa del Segar i Batre: Aquesta festa es fa amb el conjuntiu de continuar amb la festa amb ajuda els companys i amics, perquè tots col·laboren per poder continuar una mica les tradicions de les feines que es feien en aquell temps.

La festa busca preservar una bonica tradició vinculada amb el món de la pagesia que recorda els vells temps entre àpats populars i música.

Deixa un comentari