Una comissió de 15 membres vetllarà perquè la construcció de la variant d’Olot avanci

Al primer ple ordinari d’aquest mandat a la capital garrotxina ha començat a caminar la comissió de la variant d’Olot. És l’instrument a través del qual es traçarà una estratègia comuna perquè tiri endavant la que es considera una obra urgent i prioritària.


Inicialment, la comissió estarà formada per 15 persones, entre les quals hi haurà polítics i tècnics però també representants del món veïnal, de la plataforma ‘No és un Vial, és un carrer’, el Parc Natural i els sectors econòmics i sindicals.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Amb un únic objectiu, que és la construcció de la variant, el més aviat possible i el més ben feta possible, les dues coses són importants. I sobretot que la comissió pugui acabar determinant a cada moment què és més efectiu i si serà més efectiu que ho facin uns o els altres, aquesta és la idea de la comissió.

També hi seran representats els partits de l’oposició a l’Ajuntament d’Olot. Esquerra i el PSC van votar a favor de la creació de l’organisme, mentre que la CUP es va abstenir. Tots els grups van voler subratllar la necessitat d’avançar conjuntament amb els altres municipis implicats, les Preses i la Vall d’en Bas.

Anna Barnadas, Portaveu ERC Olot: Ens sumem en el moment que se’ns explica la creació d’aquesta comissió però és molt important que hi siguin també partícips d’una manera o altra tots els ajuntaments implicats de la comarca.

Josep Guix, Portaveu PSC Olot: Que potser caldria una comissió més política que suposo que ja la faran amb els acaldes de Les Preses i la Vall d’en Bas i el president del Consell Comarcal per treballar políticament per tirar endavant aquesta infraestructura tan necessària.

Lluís Riera, Portaveu CUP Olot: Aquesta idea és bona però ja el nom o la idea en sí ja parteix malament, en el sentit que això hauria de ser d’Olot, la Vall d’en Bas i les Preses.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Que treballem en forma de comissió per tractar específicament el tram que afecta la nostra ciutat no vol dir que treballem descoordinadament amb la resta d’ajuntaments de la comarca i el país.

La primera reunió de la comissió de la variant encara no té data, però servirà per determinarà el funcionament del grup i valorar si cal incloure-hi representants d’altres organismes o col·lectius socials.

x