Una nova onada de calor agreuja la sequera i el risc d’incendi a la Garrotxa

D’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dilluns comença una onada de calor que es notarà especialment a les comarques d’interior com la Garrotxa. Les altes temperatures i la falta de pluja accentuen, segons els experts, la situació d’estrès hidrològic en molts camps com aquest, a la Vall de Bianya, on fa setmanes que no plou.

 Jordi Zapata, observador meteorològic: El problema més greu és la manca d’aigua, no plou des de fa molt de temps i hi ha un dèficit hídric important que es manifesta molt en el paisatge. A nivell local l’afectació és sobretot a la Vall del Fluvià, a la Vall d’Hostoles hem tingut alguns episodis de pluja més quantiosos.

Davant de l’avís per calor intensa arreu del país, amb valors superiors als 35 graus, Protecció Civil recomana hidratar-se bé i evitar l’activitat a l’aire lliure a determinades hores.

Jordi Zapata, observador meteorològic: Evitar l’exposició a les hores centrals del dia, sobretot quan parlem de mainada i gent gran, i beure tan com puguem.

A més, la Generalitat ha activat el nivell 2 del Pla Alfa per risc d’incendis a la Garrotxa i demana extremar les precaucions al bosc. En algunes zones de la comarca la situació de sequera s’aprecia a simple vista.

 

x