El festival del foc i la llum, ‘Lluèrnia’ es durà a terme el 9 de novembre

El festival Lluèrnia es durà a terme el 9 de novembre de 2019, des de la posta de sol fins a mitja nit. Com cada any participen en el festival del foc i la llum tant  artistes visuals i professionals creatius com alumnes de les escoles d’art de Catalunya i dels Instituts i escoles de la Garrotxa.

Xevi Bayona, Director artístic Lluèrnia: Paraigües del que podríem dir que és una reflexió col·lectiva. Ho és des de les reunions que fem per decidir qui fa una intervenció, com es fa i on la fem. I també ho és a l’hora de plasmar les coses que fan els mateixos artistes en un lloc. No deixa de ser un acte de reflexió d’un entorn, de posar llum en un lloc, per tant posar consciència per una tarda a la ciutat d’Olot.

El festival del foc i la llum s’iniciarà amb ‘La fumarola de Lluèrnia’ que busca allargar el programa a més dies, estendre el festival temàticament amb conferències, espectacles, cursos, exposicions i altres propostes en un format menys multitudinari.

A més, amb la col·laboració de la delegació del Col·legi d’arquitectes i de l’ajuntament es vol impulsar una operació de rehabilitació de les capalletes de sants. A través d’una actuació personalitzada de pintura, neteja i especialment d’il·luminació.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Proposant fer-ho amb les capelletes, és a dir aquestes petites fornícules amb sants que és sorprenent les que hi arriba a haver. N’hi ha dotzenes només al mig de la ciutat d’Olot que formen part del nostre patrimoni, del nostre paisatge urbà des de fa molts i molts anys. I sí que és veritat que hi ha propietaris que en tenen molta cura i estan en bones condicions. Però n’hi ha moltes que es van perdent en el temps i que amb petites actuacions, amb una il·luminació expressa que pot anar a càrrec de la ciutat perquè entenem que és patrimoni de la ciutat, es poden tornar a posar en funcionament.

En línia amb tots els cartells anteriors conserva l’element central amb una flama, aquest any amb un llumí. A més, com a innovació enguany estrenen el logotip oficial del festival, una flama sobre un fons groc, creació dels artistes Manel Quintana i Maria Camila.

Quant a la ubicació es busca fomentar descobrir llocs amagats de la ciutat d’Olot per tal de visitar la ciutat d’una forma original i especial.

Pep Fargas, director gerent del Festival Lluèrnia: En principi aquest any no voldríem arribar fins al riu però si el que fem és encerclar tot el que és la base del Monsacopa. És a dir, i torna a haver-hi activitat a les grederes.

L’hortolà de la llum 2019 és Quim Domene, artista Olotí internacional que planteja un repte creatiu a partir del concepte del domini del foc. Domene ja hi ha col·laborat anteriorment amb el festival i remarca que demanarà la col·laboració dels participants d’Olot.

x