La Garrotxa acollirà la jornada de camp del tercer Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut

Can Jordà va acollir aquest dilluns la presentació del Tercer Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut. Després d’haver-se celebrat a Alemanya i Àustrica, la tercera edició tindrà seu a Girona i la Garrotxa del  7 al 10 d’octubre.

Jaume Hidalgo, president Associació Sèlvans: “El que farà és actualitzar en recerca biomèdica i generar un espai de trobada, de coneixement i d’intercanvi d’experiències amb una jornada a bosc i diferents dinàmiques participatives”

El congrés, d’abast mundial, comptarà amb una jornada a de camp, dimarts 8 d’octubre, que es farà a la Garrotxa i que constarà de visites a projectes demostratius de boscos amb funcionalitat terapèutica al voltant del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La segona jornada i tercera jornada es faran a l’Auditori de Girona amb ponències i debats.

Jaume Hidalgo, president Associació Sèlvans: “Hem intentat que aquesta immensa oportunitat que representa per la Garrotxa i per Catalunya, generi un impacte positiu a diferents nivells”

Aquest impacte positiu passa per la consolidació del mètode per desplegar la funcionalitat terapèutica dels boscos, constituir un fons publico-privat per valoritzar els serveis ecosistèmics, els impulsar una diagnosi en el territori forestal, entre altres.

En la presentació del congrés hi van assistir diverses personalitat, entre elles la Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el President del Consell Comarcal de la Garrotxa o el President de Turisme Garrotxa. Tots ells van destacar la capacitat de generar complicitats de la comarca. Unes sinergies que es buscaran també per al congrés.

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa: “Posar-lo en contacte amb empreses del sector a veure si trobem la manera de fer un lligam per donar-los un cop de mà, que crec que és molt important. Tenim empreses que estan interessades en el projecte i aquesta és la nostra feina”

El congrés està organitzat per l’Associació Sèlvans i destinarà un 5% del patrocini i de les inscripcions a preservar un bosc d’alt valor ecològic.