Albert Roura guanya el concurs del cartell de les Festes del Tura amb la gegantessa com a protagonista

A poc menys de dos mesos per donar el tret de sortida a les Festes del Tura, ahir el Museu dels Sants de la capital garrotxina va aplegar la presentació del cartell que posarà rostre a un dels esdeveniments més coneguts de la comarca. Entre 49 propostes, ‘Sóc la Festa’ ha estat l’obra guanyadora, de l’il·lustrador Albert Roura Casadellà.

Pep Berga, alcalde d’Olot: La veritat és que no va ser fàcil l’elecció, es van presentar 49 cartells, que són molts. Sempre hi ha una discussió acalorada perquè a banda d’agradar-nos el cartell ha de ser festiu, ha de ser un cartell que funcioni al carrer i penso que aquesta vegada els membres del jurat, com sempre, l’han encertat de ple.

 

Agustí Arbós, regidor de Festes: El jurat ha estat conformat per l’ex Regidor de Festes Josep Maria Coma, el dissenyador gràfic Pau Àvila, el membre dels Titots David Àvila, la Roser Matas que era l’autora del cartell de festes de fa dos anys i per la representant de la Comissió de Festes Anna Domènech.

Amb la gegantessa com a pilar principal del cartell, el dissenyador ha volgut crear una il·lustració a l’estil d’un còmic amb tota mena de detalls sobre les Festes del Tura.

Albert Roura, dissenyador del cartell: El que pretenia era mostrar el màxim de coses possibles de les Festes del Tura i sobretot com les vivim aquí. Per això el que vaig voler fer és incloure bastants detalls com el ball dels gegants, els focs, els tambors i la festa.

A partir d’avui ja es poden recollir les rèpliques del cartell a Can Trincheria i gaudir de l’obra que il·lustrarà les Festes del Tura d’enguany.

x