El disgnòstic de la cinglera de Castellfollit de la Roca es presentarà després de l’estiu

Diferents tècniques com ara làsers i drons han servit als tècnics de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per analitzar al detall l’estat de la cinglera de Castellfollit de la Roca. Tot i que estava previst que el resultat dels informes es conegués a finals de l’any passat, des del Departament de Territori i Sostenibilitat asseguren que els presentaran després de l’estiu.

Marta Subirà, Secretària Medi Ambient i Sostenibilitat Generalitat: L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya es va comprometre a fer un treball que a hores d’ara ja ha finalitzat. La setmana passada vaig parlar amb l’alcalde de Castellfollit per fer una trobada per posar sobre la taula el resultat d’aquests estudis, que ara mateix no puc avançar perquè no els coneixen ni l’alcalde ni el Conseller de Territori.

El diagnòstic de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya permetrà determinar les actuacions més urgents i avançar en la redacció del Pla Integral de Conservació.

Marta Subirà, Secretària Medi Ambient i Sostenibilitat Generalitat: Hem de veure com podem anar calendaritzant i prioritzant aquestes mesures, entenent que la cinglera és un element de primer ordre de país, del nostre patrimoni natural, cultural i sentimental. El conjunt de les administracions haurem de fer un esforç important per tal de conservar-la.

L’estiu passat la Generalitat va refermar el seu compromís d’invertir un milió i mig d’euros en diferents accions per assegurar l’emblemàtica cinglera basàltica de Castellfollit, entre 2021 i 2025.

x