Marboleny presenta la 37a edició del Festival Ésdansa que tindrà lloc del 19 al 25 d’agost

El Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona va acollir ahir la presentació de la 37a edició del festival de dansa tradicional Ésdansa, que se celebrarà a Les Preses del 19 al 25 d’agost. Olot Televisió oferirà en directe el Danses del món, dissabte 24 d’agost a partir de les 22h. L’espectacle es podrà veure per tot Catalunya a través de les televisions adherides a La Xarxa.


Roger Casalprim serà el nou president del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny i Núria Feixas la directora del festival. El batlle del municipi, Pere Vila,  també va estar present durant l’acte i va mostrar el seu suport al festival per la seva clara visió de futur i l’intercanvi cultural que ofereix.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: Orgull, prestigi i dinamisme. Una entitat que porta més de quaranta anys de dedicació a la dansa d’arrel tradicional.

Amb prop de 200 ballarins i voluntaris el festival s’estén durant tota una setmana on companyies d’arreu del món visiten Les Preses per oferir les seves propostes al públic.

Núria Feixas, directora del festival Ésdansa: Com hem vist, un dels itineraris que és l’essència de com va començar o els orígens de l’Ésdansa és aquest itinerari internacional. Aquestes companyies que ens visiten a Les Preses i que sempre les veiem en format espectacle, però que també les veiem en un format més d’experiència, amb aquesta línia de dansa i paisatge que ens agrada oferir a l’espectador.

Corea del Sud, Tanzania, Guatemala, Equador, Oman i Armènia són alguns dels països de procedència dels ballarins que participaran al festival Ésdansa d’enguany, una proposta on també s’hi inclouran les danses patrimoni de la humanitat i on es convida a tothom a assistir-hi per conèixer la tasca de les companyies i els artistes de renom internacional.