Aquest cap de setmana Riudaura acollirà la 14a edició del festival ‘D’aquí estant veig una estrella’

Aquest cap de setmana Riudaura acollirà la 14a edició del festival de música tradicional i popular ‘D’aquí estant veig una estrella – cançons i tonades tradicionals’, que va néixer com a culminació del projecte de recuperació oral per part del Cercle de Recerca Folklòrica de la Garrotxa. Catorze anys després la programació segueix amb dos dies plens de cançons per tal de difondre el patrimoni musical i la seva recuperació.

Pep Garcia, Cercle de Recerca Folklòrica de la Garrotxa: Les cançons que ens cantaven durant la processó, cosint mitjons o segant, en el moment en el qual desapareixen aquestes activitats manuals i artesanals desapareix l’hàbit de cantar en aquella activitat, però per altres canals com a través dels cantadors del poble i dels grups de música que han versionat aquestes cançons ara les podem compartir i gaudir.

Aquestes cançons podran tornar a ser escoltades durant aquest cap de setmana. Divendres a les nou del vespre tindrà lloc el sopar popular de cantadors amb Pep Gimeno, Botifarra i Miquel Gil i dissabte a les deu del vespre serà el torn del tradicional concert amb el grup Corrandes són Corrandes, Josep Maria Ribelles, Laia Bosch i Albert Masip i tres formacions de músics i cantadors de Riudaura.

Pep Puigdemont, cantautor: Jo serà el quart any que hi participo i és una activitat que fa poble i ambient, és maco de participar-hi. Estàs allà a la plaça i ara canten una cançó en un balcó, i ara en canten una altra des de baix a un portal, i ara surt a l’escenari una formació musical, és molt maco això en quant al concert del dissabte.

Un any més aquest cap de setmana Riudaura cantarà al so de la música tradicional gràcies al festival D’aquí estant veig una estrella.

Deixa un comentari