Santi Reixach vol un acord sobre la planta de triatge abans de la sentència

El consens entre alcaldes i la col·laboració entre els municipis seran la base d’aquest nou mandat del Consell Comarcal de la Garrotxa. Una manera de treballar que el seu president, Santi Reixach, fa extensiva a una de les qüestions que haurà de resoldre de forma més immediata, la ubicació de la futura planta de triatge comarcal, que no cap al polígon industrial de Poliger per les aspiracions de creixement de l’empresa Tavil. La decisió ha quedat en mans del jutge i Reixach creu que cal preveure una solució al conflicte abans que surti la sentència. Per a fer-ho serà clau el paper de Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume, a qui ha atorgat la conselleria de Medi Ambient.

Santi Reixach, President Consell Comarcal de la Garrotxa: Abans d’esperar la sentència hem de tornar-ne a parlar i veure com estan totes les coses sobre la taula, però evidentment ho farem tot junts. D’aquí va venir la meva proposta a en Jordi, tots hi hem de ser a dins, tu estaràs a l’àrea de Medi Ambient i en parlem tots junts, amb el consens dels altres companys alcaldes i Consellers.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa no descarta haver de buscar una ubicació alternativa per a la planta, com va demanar el batlle de Sant Jaume.

Santi Reixach, President Consell Comarcal de la Garrotxa: Si decidim que l’hem de buscar la buscarem, en principi hi ha aquesta. Ens asseurem, i abans que surti la sentència si aquesta no pot ser n’haurem de buscar d’altres.

Reixach vol establir, més enllà del Consell d’Alcaldes, una sèrie de reunions amb els batlles garrotxins per explorar les seves necessitats i assolir acords.

x