Les Festes del Tura d’enguany comptaran amb un Punt Lila per prevenir les agressions sexuals

Després de tres anys conscienciant a la població garrotxina sobre la importància d’unes festes lliures de sexisme, les Festes del Tura d’enguany comptaran amb un punt lila ubicat davant el local de les entitats al Passeig d’en Blai número sis d’Olot, per tal de prevenir les agressions i oferir els recursos necessaris en relació a les violències.

Imma Muñoz, regidora d’Acció Social de l’Ajuntament d’Olot: La idea de fons del punt lila és poder apropar i sensibilitzar a totes les persones per tal que puguin assumir un compromís i implicació activa en una tasca que és responsabilitat de tots, que és visibilitzar i acabar amb les agressions.

La carpa es trobarà activa des de les 12 de la nit a les sis de la matinada durant els quatre dies de festa, del sis al nou de setembre gestionada per l’entitat Medusa. L’espai també comptarà amb marxandatge i material informatiu de les entitats implicades.

Tina Ruiz, tècnica del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: Està adreçat a tota la ciutadania com explicava per poder sensibilitzar, informar i comprometre. Fer que la gent actuï davant aquestes situacions i, d’altra banda, aquesta part de poder atendre i acompanyar en cas de visualitzar o patir alguna situació d’agressió.

El proper dilluns 2 de setembre a les set de la tarda a la Sala el Torín es durà a terme una sessió informativa es farà una crida a la població per participar en el voluntariat d’una possible brigada de persones que patrullin la ciutat durant les Festes del Tura.