La Vall d’en Bianya i Sant Feliu de Pallerols van dur a terme aplecs sardanistes aquest cap de setmana

Els aplecs sardanistes de la Vall d’en Bianya i Sant Feliu de Pallerols es van dur a terme aquest cap de setmana. Dissabte va ser el torn del 17è aplec de la Vall d’en Bianya, el qual es va iniciar a les cinc de la tarda. Les cobles que enguany acompanyaven eren els Rossinyolets i la Bisbal Jove. L’esdeveniment es va celebrar a Sant Joan les Fonts per culpa de les pluges.

Carme Guillamet, secretaria de l’associació de sardanes de la Garrotxa: És un acte molt esperat perquè la gent, jo no sóc ni jove ni vella però encara sóc una generació on es ballava molta sardana però a la gent jove li costa i per lo tant la gent cada vegada és més gran. Però a la gent gran li agrada moltíssim.

Diumenge va ser el torn del 21è aplec de la sardana de Sant Feliu de Pallerols, el qual es va dur al paratge dels Arbres d’en Casals. Es va iniciar a dos quarts d’onze del matí i es va reprendre a dos quarts de cinc de la tarda després del dinar de germanor.

Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: Hi ha força gent. Hem d’intentar entre tots esforçar-nos perquè aquest dansa tan nostra, catalana, donar suport al màxim possible. I invitem a tota la gent del poble de Sant Feliu de Pallerols i els voltants que recolzin els aplecs, per fonamentar-la i perquè vagi endavant, que no els deixem perdre.

Així doncs, ambdós aplecs fan una crida a la població perquè fomenti aquesta dansa tradicional. Sobretot a la gent jove, la qual hi ha poca presencia als aplecs.

x