Les Planes d’Hostoles inicia els tràmits per iniciar la redacció del seu Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

Actualment, les Planes d’Hostoles és un dels pocs pobles garrotxins que no disposa d’un Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. El POUM de Les Planes, però, serà una realitat, ja que l’Ajuntament ha iniciat el procés per acabar redactant el document. Ara mateix, està finalitzant el concurs públic per adjudicar el projecte a una de les vuit empreses que concorren al seu disseny. El POUM ha de determinar com ha de ser Les Planes en les properes dècades, i ha de reflectir l’opinió dels veïns.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “El que estem fent aquí és decidir com volem que sigui el nostre municipi els propers 50 anys, per tant ha de ser voluntat del poble, més enllà del que vulguem des de l’Ajuntament.”

Amb taules participatives es pretén que la posició dels veïns serà tinguda en compte, més enllà de l’opinió que tingui l’equip de govern per definir Les Planes, que encara funciona amb normes subsidiàries. Però l’Ajuntament voldria que hi hagués més promoció de sòl industrial i que no creixés la trama urbana.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “La nostra posició és que la zona urbanística no hauria de créixer en excés, i hauríem d’aprofitar els terrenys que ja estan construïts. Però això és una posició de l’equip de govern, i són els veïns els que han de dir si ho veuen bé o no.”

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Les Planes tindrà un cost aproximat de 150.000 euros, i tardarà com a mínim quatre anys en estar enllestit.

Deixa un comentari