El Club d’Escacs d’Olot és una de les entitats més consolidades de la ciutat

El Club d’escacs Olot va organitzar el passat cap de setmana un dels concursos d’escacs més importants a nivell Català, el XX Obert Internacional ciutat d’Olot. El guanyador va ser Pere Garrida del Club d’escacs Mollet.

Amb més de 50 anys d’història és una de les entitats més consolidades de la ciutat, ja que presenta un centenar de jugadors d’edats molt diverses. L’any 1948 a través de “l’Orfeón Popular Olotense” van definir les bases de l’organització i es van federar com a club sota el nom  “Club Ajedrez Olot.

Lluís Puigvert, membre de la Junta del Club d’Escacs Olot: El club d’escacs Olot va néixer l’any 1948 amb la fusió de diverses entitats i des d’aleshores ha estat fent activitats. Aquest any tenim un equip en divisió d’honor, com ja sabeu i, hem baixat. Però bàsicament hem estat quatre o cinc temporades, en fraccions de temps, en divisió d’honor que és la màxima categoria dels escacs catalans.

Amb un centenar de socis, els jugadors de l’entitat participen en tornejos oficials de la província i internacionals com la Lliga Catalana, la Provincial Individual i la Juvenil. A més, realitza campionats socials, juvenils i escolars.

Lluís Puigvert, membre de la Junta del Club d’Escacs Olot: Doncs l’entitat la formen uns 150 socis i la lliga per equips, la lliga catalana que se’n diu ara, són cinquanta, cinquanta-quatre jugadors que juguen cada setmana durant nou setmanes consecutives.

El Club d’Escacs Olot organitza al llarg de la temporada un seguit d’activitats per tal de promocionar aquest esport com serien les classes a les escoles de La Garrotxa o les classes al Club. Les activitats estan orientades a diversos grups de jugadors segons el seu nivell: novells, adults, experimentats i alt nivell.

Lluís Puigvert, membre de la Junta del club d’Escacs Olot: A part tenim escacs base, escacs de formació, que enguany el mestre cubà Luis Antonio Terry és el que porta la coordinació de l’escola i estem contents amb la seva feina.

A més, l’organització s’involucra a la ciutat a través d’una barraca per festes del Tura o les ‘simultànies’ als barris d’Olot durant les festes majors.

x