Una dotzena de voluntaris del camp de treball de l’Agrupació Naturalista netegen la zona de l’estany de Can Camps, a Tortellà

Una dotzena de voluntaris coordinats per membres de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa van dur a terme aquest dilluns una acció de neteja a la zona de l’estany de Can Camps, al municipi de Tortellà.

 Iara Jiménez, membre Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa: “El que estem fent d’una banda és netejar escombraries velles, des de rentadores, motors, vidres trencats, ampolles, i matèria orgànica principalment brancam, perquè quan se n’acomula massa, l’aigua es carrega de matèria orgànica i no permet prosperar algunes espècies tan animals com vegetals.

Aquest és el primer any que el Camp de Treball de l’Agrupació Naturalista es desplaça fins a Tortellà, en una zona d’interès ornitològic, i on des de fa un temps el Consorci de l’Alta Garrotxa, arran de la demanda d’un informe de l’estany de Can Camps, es va constatar que aquesta és l’única zona de la comarca amb un tipus de libèl·lules i flora determinada.

Els voluntaris provenen del Servei Civil Internacional (SCI), i procedeixen de nacionalitat tan diverses com Indonèsia, Rússia o Gàmbia, entre d’altres.

 

Segons l’Agrupació Naturalista, es preveu que aquesta sigui la primera de moltes possibles accions que es puguin dur a terme en un futur en aquesta zona de la comarca.