La 4a edició del Curs en Bioconstrucció de Les Planes d’Hostoles aplega una desena d’alumnes d’arreu de Catalunya

Un dels cursos intensius d’estiu que ha iniciat l’Escola Orígens de Les Planes d’Hostoles ha estat el de Bioconstrucció, on els alumnes han après durant una setmana quins són els materials respectuosos amb el medi ambient que es poden utilitzar en construcció i quines tècniques es desenvolupen per aplicar-los a la pràctica.

Ferran Bergonyó, coordinador del curs: Sobretot el que fem és un popurri de tècniques i missatges relacionats amb la construcció sostenible passant pels materials, sistemes constructius, filosofia relacionada amb la permacultura, energies renovables i tractaments d’aigua.

Els materials que han estat utilitzant la desena d’alumnes inscrits al curs són elements locals com la fusta, la pedra, la canya de riu, la palla i el fang, que treballats segons les tècniques que han après de la mà dels experts han fet possible la creació de diverses estructures com un hexàgon o una petita construcció feta amb palla.

Ferran Bergonyó, coordinador del curs: Al ser una escola treballem molt la prova i l’error i en això fem una construcció amb bales de palla, que va ser una construcció del mes passat, des dels inicis fem un hexàgon que és un patró experimental de sistemes constructius relacionats amb les orientacions i després anem fent tècniques constructives com la volta catalana, la construcció amb fusta i anem fent diferents elements que podeu veure per tota l’escola.

Aquesta ha estat la quarta edició del Curs en Bioconstrucció de l’Escola Orígens amb l’objectiu d’oferir els coneixements bàsics per avaluar l’impacte ambiental en una edificació i reconèixer els materials i les tècniques adequades en cada cas.