Es presenta el llibre ‘La Brutau: Història de la fàbrica’ sobre l’edifici de Sant Jaume de Llierca

Aquesta és la fàbrica Brutau de Sant Jaume de Llierca avui en dia, però aquest és un edifici amb història i del qual se n’ha fet un llibre titulat ‘La Brutau: Història de la fàbrica’ de Xavier Valeri i editat per Josep Oliveras. Es tracta d’una obra que explica què va significar la fàbrica tèxtil que va tancar les seves portes l’any 1973 i que va suposar un canvi social i econòmic per al municipi garrotxí.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: “Sant Jaume va créixer molt i ho va fer al costat de la fàbrica, a nivell social va comportar unes vivències però també a nivell econòmic va permetre aquest creixement a nivell de poble, per això és important i és un referent que tenim.

Quaranta anys després del tancament de la fàbrica aquesta ha deixat petjada al municipi, ja que la localitat té una de les majors concentracions industrials de la comarca. Una història que l’autor ha volgut plasmar en el llibre.

Xavier Valeri, autor: És una història que a nivell de Catalunya va passar a molts pobles, que són les vivències dels nostres avis i besavis. Està centrada a Sant Jaume però té lligams a tot el teixit industrial català.

 

Josep Oliveras, editor: Al final hem pogut recopilar entre fotos actuals i fotos antigues al voltant d’entre 500 i 600 fotos. Moltes d’aquestes fotos antigues són una imatge visual de com es vivia.

El llibre consta de prop de 170 pàgines i unes 600 fotografies actuals i antigues de la fàbrica que relaten la història d’aquest edifici que va marcar un abans i un després en el teixit industrial del municipi.

x