L’Ajuntament d’Olot iniciarà, passat les Festes del Tura d’aquest any, un procés de renovació del protocol d’accés a la faràndula

L’Ajuntament d’Olot i la Comissió de la Faràndula van acordar aquest dimarts que es durà a terme un procés de renovació del protocol que regula el funcionament de la faràndula olotina, vigent des de fa 13 anys. Un dels objectius de la renovació d’aquest protocol serà agilitzar el procés i facilitar que més olotins i olotines puguin ballar la faràndula d’Olot, actualment entre gegants, cavallets, cabeçuts i cap de lligamosques format per una trentena de persones.

Agustí Arbós, regidor de festes: “Primer per la necessitat de revisar el protocol després de 13 anys, ja que ha canviat molt la situació amb el pas del temps, amb un augment de la llista del 20% en els últims 5 anys. Si ja costa que avanci se li suma que s’hi està apuntant més gent que mai, i per tant hem de trobar un nou model d’encaix amb això.”

El reglament actual estableix que una persona pot ballar un màxim de 6 anys els cabeçuts i cavallets i 10 anys els gegants. A dia d’avui 811 persones estan apuntades a la llista per ballar la faràndula, que ja va pel torn dels que van néixer a finals de la dècada dels 90.

Segons el consistori olotí encara no estan determinades les accions a plantejar i a dur a terme. Sobre la taula estan, però, opcions com el sorteig, la reducció d’anys a l’hora de ballar i la revisió de la llista actual.

Estanis Vayreda, 1r tinent d’alcalde: “Llenço un missatge de tranquil·litat. Amb la gent que està ballant en aquests moments ja hi ha un protocol vigent. I amb la gent que està a la llista esperant doncs és molt probable que intenten mantenir l’ordre que hi ha i evitar fer una trencadissa de gent que fa molts anys que està apuntada. Senzillament del que es tracta és que amb la gent que hi ha apuntada en aquests moment, que això sigui més àgil.”

Les tasques de renovació del protocol s’iniciaran passat les Festes del Tura 2019 amb l’objectiu que abans de la festivitat de Corpus del 2020 ja es disposi d’un nou reglament.

x