Es fumiga un carrer de Besalú per l’arribada de la plaga de xinxes

La plaga de xinxes que afecta des de fa uns dies diversos municipis de la demarcació ha arribat a la Garrotxa.  Un dels pobles on s’ha hagut d’actuar davant les queixes dels veïns ha estat a Besalú, on aquest divendres al matí una empresa especialitzada ha fumigat l’Avinguda de la Mare de Déu dels Dolors. El carrer ha quedat tancat a la circulació per l’aplicació d’un pesticida tòxic. En els últims dies aquesta espècie s’ha detectat en altres punts de la comarca, com ara en dues masies de Beuda i al barri del xiprer d’Olot.  L’origen d’aquests insectes podria estar en els camps de colza i les condicions climatològiques d’aquest estiu han afavorit la seva proliferació. El Consorci SIGMA recorda que, tot i les molèsties que provoquen, no suposen cap risc per a la salut, no piquen ni provoquen al·lèrgies.

x