Un camp de treball destinat a la conservació del patrimoni natural i cultural

L’agrupació naturalista i ecologista de la Garrotxa ha impulsat, al llarg de tot el més de juliol, un camp de treball per a nens i nenes que busca donar continuïtat i millora a activitats destinades a la conservació del patrimoni cultural i natural. Els joves han estat fent millores a les parets de pedra seca dels municipis de Les Preses, Olot i Bosc de Tosca i han arreglat l’abeurador de Sant Martí del Corb.

Xavier Puig, Director del Parc Natural de la Zona Volcànica: S’ha d’aprofitar qualsevol ocasió per poder fer aquestes petites actuacions. Bé sigui com en aquest cas amb un camp de treball amb col·laboració amb l’ajuntament o bé sigui mitjançant les línies d’ajut del parc, de fet en les darreres convocatòries s’ha refet bastant longitud de pedra seca. I fins i tot, estem estudiant des del parc la possible col·laboració d’empreses privades.

No és la primera vegada que l’ajuntament de Les Preses dona suport a aquest tipus d’iniciatives. L’any passat ja va signar un conveni amb l’Agrupació Naturalista de la Garrotxa i al llarg de l’any, col·labora amb altres institucions.

Pere Vila, Alcalde Ajuntament de Les Preses: Intentar recuperar al màxim aquests espais que la gent habitual del municipi del barri utilitza per anar a passeig, fer recorreguts a totes les èpoques de l’any.

Amb aquest camp de treball també s’han fet control d’espècies exòtiques com per exemple la granota pintada, el baró, el cranc roig i el visó americà. Així doncs, al llarg del mes, els organitzadors han intentat fomentar entre els més joves l’estima cap a l’entorn i l’educació ambiental.

x