Els acordions tornen a sonar a la Festa Major de Beuda

Beuda va celebrar aquest cap de setmana la seva Festa Major. La jornada de dissabte v a tenir activitats pels més petits i a la tarda havaneres i sopar popular. L’endemà, diumenge, va tenir lloc la tradicional Trobada d’Acordionistes, després d’un matí amb missa i sardanes.

Anna Vayreda, regidora Aj. Beuda: “La trobada d’acordionistes el promou l’ajuntament, però diem que una mica se l’organitzen ells mateixos. Els mateixos acordionistes fan venir la gent i aquí està obert a què si algú del poble vol participar o sap tocar l’instrument es pot afegir i fan una ronda de cançons. És molt animat, perquè fins i tot un motiva a l’altre. Hi ha una mica de rivalitat sana”. 

Josep González, acordionista: “Jo vinc de Berga i les trobades d’acordionistes sol ser per la gent aficionada a l’ambient, no és necessàriament per a gent professional. Els professionals ja van amb orquestres i tenen un altre rang. Nosaltres som aficionats i tot aquell que té una mica de gràcia i afició a la música ho demostra aquí”.

Pere Marginac, acordionista: “Aquesta troba d’acordionistes, ens hi van convidar. Ens vam conèixer amb un senyor a Setcases, i em van proposar venir aquí a Beuda. I aquí estic sempre que puc.”

Dues jornades festives que van poder gaudir amb bon temps, potser gràcies als sons dels acordions que van envair la tarda de diumenge de festa major en quest municipi de l’Alta Garrotxa.