Recullen més de 300 bosses de sang en tres jornades de donacions a Olot

Olot ha acollit aquest cap de setmana la campanya organitzada pel Banc de Sang i Teixits “Aquest estiu, anima’t a donar sang”, amb l’objectiu de fer una crida a totes les persones perquè col·laborin, ja que les reserves baixen en aquesta època de l’any. De fet, després de l’onada de calor, a Catalunya s’han reduït un 25% les donacions de sang per part de la gent.

Isidre Vallès, Associació de Donants de Sang: “La importància de donar sang a l’estiu, principalment ara al mes d’agost, és que tothom està de vacances i se’n dóna molt menys, perquè la gent està fora. Hi ha més accidents i les malalties són les de sempre. Per tant, a l’estiu anem una mica més curtets”.

El Banc de Sang i Teixits és qui promou jornades com aquestes arreu del territori i s’ocupa de tota la logística. Tot i això, l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa desenvolupa una tasca fonamental i ofereix un important suport complementari.

Isidre Vallès, Associació de Donants de Sang: “La funció que té és ajudar a les abstraccions, fer la propaganda i la difusió que s’ha de fer cada vegada que hi ha alguna cosa. També ajudar a donar menjar, si hi ha algú que es troba malament mirar d’ajudar-lo i tota una sèrie de coses que venen encarrilades. És una feina molt rutinària, però s’ha de fer cada vegada que hi ha una extracció”.

L’entitat està formada d’un equip de persones ben coordinat i present arreu del territori garrotxí, amb la finalitat que pugui funcionar amb la màxima eficiència possible.

Isidre Vallès, Associació de Donants de Sang: “La Cap de Comarca és la Mercè Traveria. Ella és de comarca, jo també sóc de comarca i hi ha vuit persones que formen part d’aquí a Olot. Llavors, a cada poble hi ha un o dos voluntaris més”.

L’Associació de Donants de Sang denuncia que treballa amb molt poc pressupost, motiu pel qual la seva tasca és més important i necessària que mai. Destaquen que Olot és una de les ciutats on la gent és més col·laboradora, però que mai n’hi ha prou. I és que una bossa pot salvar fins a tres vides. La campanya de donacions que s’ha portat a terme de divendes a dilluns a la capital garrotxina s’ha tancat amb un total de 304 bosses de sang i 22 de plasma, a més de 33 oferiments, és a dir, persones que van anar a donar sang i es van descartar per algun motiu.

 

x