Les Planes d’Hostoles inicia novament la regulació diària als gorgs

Des de l’1 d’agost els gorgs de Les Planes d’Hostoles compten amb una regulació diària per accedir-hi, una iniciativa que es va posar en marxa l’any passat a causa de la massificació turística a la zona i enguany el consistori ha decidit donar-li continuïtat. Durant el mes de juliol 1.500 persones han passat per l’aparcament establert a l’entrada dels gorgs i un 40% dels visitants han estat turistes internacionals procedents, sobretot, d’Holanda, França, Bèlgica i Alemanya.

Marc Puig, regidor de comunicació de l’Aj. de les Planes d’Hostoles: Aquest any hem reforçat la presència de vigilants, també hem reforçat la presència dels informadors aquí a l’aparcament, bàsicament per seguir denunciant i sancionant a les persones incíviques o a aquells vehicles que aparquen en llocs problemàtics i que poden obstaculitzar el pas.

A banda dels dos vigilants que recorren el perímetre durant el dia, aquest any també s’hi troben dos informadors ambientals per tal de reforçar l’atenció als visitants i continuar amb la regulació d’accés als gorgs i les sancions a aquelles persones que no tinguin cura de l’entorn.

Rubén Gimeno, turista procedent de Sant Cugat: A mi em sembla molt bé, estàvem parlant amb la meva parella del fet que hem destruït moltes coses a la natura i ara prenem consciència dels tresors que tenim a la nostra terra. Malauradament quan un paga sempre li dona més valor a les coses i va més amb compte de no llançar coses pel terra, ni ampolles i es veu que està molt net i això és el què volem tots, veure-ho tot net.

Amb la incorporació dels informadors ambientals i la resta d’accions ja establertes l’Ajuntament de les Planes d’Hostoles pretén seguir vetllant per la preservació les gorgs del municipi i el seu entorn.

x