El Consorci SIGMA aplica un tractament de reg per acabar amb les xinxes a Olot

Fa unes setmanes que la plaga de xinxes ha arribat a la Garrotxa i està afectant a diversos municipis de la comarca. La setmana passada Besalú va dur a terme una fumigació per acabar amb la plaga i durant aquests dies Olot ha començat amb les actuacions pertinents seguint les indicacions del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrota, el SIGMA, que recomana optar per ruixar amb aigua les xinxes i conduir-les cap al clavegueram. El tractament ha començat als barris de Les Planotes, El Xiprer i les Vivendes Garrotxa.

Francesc Canalias, director del SIGMA: El què estem intentant, avui comencem, és tirar aigua amb el camió de reg de carrers un parell de cops al dia com a mesura de poder emportar-nos les xinxes cap al clavegueram i fer-les desaparèixer de l’entorn de la ciutat.

El consorci recorda que aquest insecte no pica ni suposa un perill per a la salut pública, tot i que pugui ser  molest. La previsió és que durant els propers dies la plaga pateixi un descens a causa del seu cicle de vida i per les pluges que s’esperen de cares a finals de setmana.

Francesc Canalias, director del SIGMA: El seu període de vida és relativament curt, és al voltant d’un mes. Portem ja un parell de setmanes, per tant contem que en vuit o deu dies això baixarà d’intensitat d’una manera espectacular.

El SIGMA no recomana l’ús d’insecticides ni es planteja la fumigació, ja que podria afectar a altres espècies residents als voltants del Parc Natural i causar un dany a la biodiversitat. Les condicions climatològiques d’aquest any han afavorit l’aparició d’aquesta plaga que de moment a Olot s’intentarà exterminar amb el reg.

Deixa un comentari