La Diputació ofereix suport tècnic i econòmic en els plans antiincendis

Tot i que la Garrotxa té, a través del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública, el SIGMA, un pla de protecció contra incendis a tota la comarca, la delegació de Medi Ambient de la Diputació de Girona ha posat a disposició dels municipis garrotxins les ajudes tècniques i econòmiques per a l’execució i el mateniment de les franges antiincendis.

Anna Barnadas, Delegada Medi Ambient Diputació de Girona: Des de la Diputació tenim clar que tot el suport tècnic que calgui per fer realitat aquestes franges de protecció serem allà i després, un cop executades, la Diputació té una línia d’ajudes pel manteniment. Es tracta d’estar al costat dels ajuntaments per mirar d’executar el que ara hi ha sobre el paper.

A la reunió que han mantingut aquest dimecres al matí amb el President del Consell Comarcal de la Garrotxa, el Vicepresident primer de la Diputació i la Delegada de Medi Ambient han expressat la voluntat de l’ens de col·laborar en el Pla de Protecció del Medi Natural i el Paisatge de l’Alta Garrotxa, que ara mateix està en període d’exposició pública.

Anna Barnadas, Delegada Medi Ambient Diputació de Girona: La Diputació estarà al costat del Consorci de l’Alta Garrotxa i treballarem conjuntament en el desenvolupament d’un pla que és molt necessari per la nostra comarca.

En matèria de medi ambient, la Diputació també vol seguir ajudant als pobles que apostin per la instal·lació de calderes de biomassa o plaques d’energia solar fotovoltaica als equipaments municipals.

Deixa un comentari