El Departament d’Ensenyament instal·la un nou mòdul prefabricat a l’institut escola de Besalú

L’institut Escola Salvador Vilarrasa començarà el proper curs estrenant un mòdul prefabricat. Amb aquest ja són vuit els barracons que formen part de les instal·lacions del centre, que pateix des de fa temps la falta d’espai. Dels més de 400 nens i nenes matriculats, ja n’hi ha més que fan classe en mòduls que no a l’edifici principal. El nou espai posarà a disposició quatre noves aules per als alumnes de Cicle Superior, per solucionar a curt termini les necessitats del centre.

Mireia Busquets, Regidora Educació Aj. Besalú: Ja fa molt de temps que estem reclamant un edifici nou i això és una solució entenem que provisional per als alumnes que van pujant. Hem de pensar que tenim més de 400 alumnes matriculats de P-3 a 4rt d’ESO i que van pujant els d’ESO desdoblats a partir d’aquest curs, per tant les necessitats d’espai hi són i són importants.

L’Ajuntament de la vila creu que l’escola ja no pot créixer més amb mòduls i insisteix en la urgència d’una ampliació, que es negocia des de fa anys amb el Departament.

Mireia Busquets, Regidora Educació Aj. Besalú: Els projectes estan sobre la taula tot ho tenim a favor però estem esperant. Creiem que la col·locació d’aquest últim mòdul és el límit. Anar posant mòduls també vol dir anar menjant espai d’esbarjo dels alumnes.

El Departament d’Educació de la Generalitat destina prop de 50.000 euros en la instal·lació del nou mòdul durant aquest l’estiu. El consistori espera que aquesta inversió no deixi al calaix la construcció del nou edifici, i assegura que treballarà per fer-la avançar.

Mireia Busquets, Regidora Educació Aj. Besalú: Ara més que mai, entenem que hem d’anar tots a la una  i anar insistint perquè al construcció del nou edifici sigui una realitat el més aviat possible i que els nostres alumnes puguin rebre una educació en uns espais òptims, que és el que tocaria.

Deixa un comentari