Pepe Soto renuncia de nou a viatjar fins al Panamà després de tenir problemes amb la vela del catamarà davant la costa marroquina

Pepe Soto, l’home que va construir un catamarà al seu pati de Castellfollit de la Roca, ha hagut de renunciar momentàniament a travessar l’Atlàntic. La seva història es va fer famosa el 2016, quan es va descobrir la intenció de creuar l’oceà Atlàntic fins al Panamà amb una embarcació artesana; afectat d’un càncer, la seva predeterminació va commoure el país, i moltes persones van posar el seu granet de sorra perquè es pogués botar el catamarà. Però a hores d’ara el vaixell no ha pogut complir el seu objectiu: i és que en el seu darrer intent per arribar a les Canàries com a punt previ abans de salpar cap al Carib, la vela del catamarà no ha resistit a la força del vent. Dilluns, Soto va sortir de Cadis, en direcció a les illes. Però a setanta milles de Faro, davant la costa marroquina, van petar els cordills de la tela i el catamarà va haver de fer mitja volta, de nou cap a Cadis. Amb aquesta última incidència, Soto renuncia a poder fer el viatge fins a Panamà aquest 2019, i retorna cap a Mallorca per cosir de nou la vela, base on va quedar aturat el seu somni per tal de poder arreglar els motors del catamarà l’any 2017. El més important, però, és que Pepe Soto està bé, a bon port.

 

x