El SIGMA insisteix en la prevenció contra el mosquit tigre

Cada cop és més freqüent l’arribada de plagues a casa nostra. Després de la vespa asiàtica, el cas de l’eruga del boix, el mosquit tigre ha arribat la plaga de xinxes, sorgida en camps de colze. Què hi pot fer, però, la població?

Francesc Canalias, director SIGMA: “Tenim tota una sèrie d’orangismes que van  apareixent de forma paulatina i sistemàtica i que ens van causant distorsions als nostres ecosistemes. I això és una cosa que no podrem combatre ni amb un insecticida ni de manera ràpida, és una història que haurem d’anar passant i adaptant-nos com puguem.”

Si bé les xinxes no suposen un perill per a la salut de les persones no passa el mateix amb el mosquit tigre, que malgrat hagi perdut protagonisme i atenció després de les darreres plagues sorgides, des del Consorci SIGMA es demana continuar estant alerta per evitar problemes sanitaris, i més a l’estiu, quan aquest insecte guanya presència.

Francesc Canalias, director SIGMA: “Ens hi hem anat acostumant. Les picades del mosquit tigre d’avui no són com les del principi, són molt més benignes. Aquí sí que s’ha fet una campanya de prevenció: s’ha intentat tapar tots els dipòsits de reg.”

Tanmateix, s’ha insistit a la població a evitar acumulacions d’aigua embassada, per molt petites que siguin, com per exemple en canaleres o als peus de testos. Espais on aquests insectes solen freqüentar.

Un dels principals problemes dels mosquits tigres, i és que en alguns casos la seva pessigada pot esdevenir transmissor de malalties tropicals.

Francesc Canalias, director SIGMA: “El mosquit tigre té uns afectes potencials sobre la salut importants, perquè poden arribar a ser transmissor de malalties tropicals com el Dengue o com el Chikungunya o malalties que en aquest moment no tenim nosaltres aquí, però que es podria transmetre d’una persona que hagi estat al tròpic i hagi estat pessigada.”

Segons el SIGMA aquesta és una tasca que s’ha de dur a terme tant des de l’administració com pels mateixos ciutadans.