Mor Jordi Compte, el president amb qui es va oficialitzar la Penya Blaugrana Almogàvers Garrotxins

Jordi Compte, president de la Penya Blaugrana Almogàvers Garrotxins, ha mort a l’edat de 50 anys després d’una llarga malaltia. Fundador de la penya al 97, primer com a associació juvenil fins la Penya Barcelonista d’Olot i Comarca, va aconseguir l’oficialitzar-la el 2010. Durant la seva presidència, que va anar del 2006 al 2014, també va aconseguir créixer socialment l’entitat amb diverses iniciatives. Durant tot el cap de setmana les mostres de condol no s’han deixat de repetir, als vetlladors i a través de les xarxes socials. La penya ha convocat un acte públic de comiat aquest proper dimecres a les 7 de la tarda al Camp de Futbol La Garrotxa.


Sota la presidència de Jordi Compte, la penya Almogàvers Garrotxins va aconseguir una gran fita per a la història de l’entitat, la seva inaguració com a penya oficial del FC Barcelona el 2010, després de 13 anys d’activitat. La inauguració, concebuda com una jornada festiva, va comptar amb la presència del directiu de la Comissió de Penyes del FC Barcelona Daniel Sala i de l’exvicepresident Joan Boix, clau en les gestions per aconseguir l’oficialitat de la penya olotina.

Durant l’etapa de Jordi Compte la penya barcelonista també va enfortir-se socialment, amb l’adequació el 2007 d’una nova seu més àmplia al carrer Rocabruna, 28 d’Olot, i la incessant activitat del gegant Clam, que representa la penya en un gran nombre de festes populars i activitats lúdiques i reivindicatives que se celebren al llarg de l’any.

Xicu Corcoy, actual president de la PB Almogàvers Garrotxins: També va inculcar el carnaval a la penya. Fa 14 o 15 anys que fem carrossses per Carnaval i per Festes del Tura. Per a mi [Jordi Compte] ha estat la peça clau perquè els Almogàvers Garrotxins estiguem on estem. Sense ell tot això no haguès estat possible. Dimecres a les 7 de la tarda al Camp de Futbol de La Garrotxa farem un acte de comiat per al qual hem organitzat uns parlaments i una sèrie d’actes en record a la seva persona”.

Una altra iniciativa que va donar relleu a l’entitat durant la presidència de Compte va ser l’habilitació de pantalles gegants en espais públics d’Olot per seguir les finals del Barça durant l’etapa de Pep Guardiola com a entrenador, en què el club va aconseguir el triplet, així com un històric nombre de títols. Les pantalles gegants van congregar un gran nombre d’assistents a cada convocatòria.