La victòria a l’Iron Bike esperona la basenca Gisela Biguet a seguir competint en proves de bicicleta de muntanya

Es diu Gisela Biguet  i recentment ha aconseguit una fita esportiva molt important, després de vèncer, fa uns dies, l’Iron Bike, una de les proves de bicicleta de muntanya més extremes que existeixen. Biguet va ser la vencedora en categoria femenina, mentre que el gallec Brandan Márquez va ser el vencedor en homes, després d’haver completat les set etapes.

Gisela Biguet, vencedora Iron Bike 2019: “Em va agradar molt perquè l’Iron Bike és una mica tot. La duresa de la prova, anar amb la bici a coll, pujar a peu un pic dues hores i mitja, com un dia, dormir en tendes, t’obliguen a fer a el briefing anar a dormir una mica tard i l’endemà ja t’has d’aixecar i continuar. Com més tard arribes al final de l’etapa més aviat surts l’endemà… Tot és una roda que fan la prova molt dura.”

Nascuda a Sant Esteve d’en Bas i membre del Club Ciclista Bas, va començar el seu idil·li amb la bicicleta als 16 anys, tant en carretera com en BTT. Però després d’haver  participat en diverses marxes cicloturistes, com la Terra de Remences, d’haver guanyat experiència i sentir-se bé físicament, va decidir fer el salt a una gran prova com l’Iron Bike a Itàlia, enguany amb una vuitantena de participants i amb només cinc dones. I a partir d’ara què?

Gisela Biguet, vencedora Iron Bike 2019: “Tinc ganes de fer alguna altra marxa per etapes, com la Catalunya Bike Race, per aquí a la vora. Però no descarto fer-ne alguna altra d’aquestes perquè la veritat és que he quedat molt satisfeta.”

Biguet no descarta repetir experiència l’any vinent, si la feina li ho permet. I més li val, perquè el seu és un clar exemple, en el cas concret de l’Iron Bike, d’arribar i moldre.