L’Escola de Mieres començarà el curs amb una nova redistribució d’espais i més sales

Des de fa unes setmanes l’Escola Finestres de Mieres està en obres. Els treballs permeten ampliar el centre creant noves sales, com un menjador, lavabos i despatxos de direcció i professors a la vegada que resolen una de les majors problemàtiques de l’edifici, la reorganització de la comunicació interna dels espais.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: “Avui si un nen volia anar al lavabo havia de passar per una altre aula, interrompent l’activitat o havia de passar per fora per anar al lavabo. I, és calar, amb un dia de pluja, de fred, amb nens petits… era una cosa que s’havia de solucionar immediatament

Les obres, finançades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya tenen un cost de més de 325.000 euros i les l’actuació més gran que el departament fa als centres educatius garrotxins aquest any. Aquesta reestructuració de l’escola feia més de 10 anys que es reclamava.

Enric Domènech, alcalde de Mieres: “També s’ha de dir que és mèrit de l’equip directiu i de l’escola que finalment es facin aquestes sobres. Sobretot les mestres porten molts anys picant pedra i reivindicant al departament aquestes millores. Són unes obres que des de l’Ajuntament no podríem assumir i s’ha de celebrar que el departament vulgui apostar per això

Els treballs d’ampliació es sumen a la instal·lació d’una caldera de biomassa que està duent a terme aquestes setmanes l’Ajuntament de Mieres, a través d’una subvenció de la Diputació de Girona. Aquesta donarà servei a l’escola i també al dispensari municipal.

El proper curs l’escola de Mieres comptarà amb prop d’una cinquantena d’alumnes. Amb aquestes obres, al centre només li faltaria poder ampliar l’espai de pati i habilitar una part de l’edifici, guanyant així una sala polivalent o una nova aula.