L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts duu a terme dues accions per millorar la seguretat a la plaça Major i l’Escola Castanyer

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts està duent a terme durant aquest mes d’agost un seguit d’accions per tal de millorar la seguretat dels veïns i veïnes. A la plaça major, s’ha dut a terme una modificació en els aparcaments que voregen la plaça, concretament els que hi ha situats al final de l’Avinguda Cisteller.


A petició d’alguns veïns, s’han eliminat els blocs grocs que separaven l’espai per als vehicles i els pas dels vianants per la vorera, després que causessin entrebancades i caigudes.

Maria Vidal, alcaldessa Sant Joan les Fonts: “El que hem fet ha estat eliminar aquestes petites pilones, pintar una línia blanca que delimita l’espai d’aparcaments amb la vorera; i els aparcament que antigament eren amb bateria ara estan en línia. Si que és cert que hem reduït algunes classes, pel tema de la dimensió i el canvi al girar-los, però ho hem fet per augmentar la seguretat dels veïns.”

Segons el consistori, sí bé és cert que amb aquesta mesura s’ha perdut algunes places d’aparcament, assegura que ha optat per posar l’accent a la seguretat dels veïns. També es garantiran una sèrie de places d’aparcament per a les zones comercials d’aquesta part del poble. El que sí és un fet és que amb aquesta acció s’ha guanyat amplitud tant pels conductors com pels vianants. En les properes setmanes s’acabaran de pintar les línies.

D’altra banda, un dels equipaments del municipi que s’està preparant per al nou curs és l’Escola Castanyer. Allà s’ha substituït una zona enjardinada per una passera que voreja part de l’entrada del centre per tal de protegir els infants i famílies i separar, millor, l’espai d’aparcament i circulació de vehicles, amb l’espai per anar a peu. Per completar l’acció només falta la pintada de passos de vianants i petjades que donaran la direcció del pas pels vianants i una barana. Pel que fa a l’interior del centre, aquest estiu s’han renovat, per complet, els lavabos i s’ha instal·lat un armari al pati.

x