Una trentena de persones assisteixen al taller de les Àvies Remeieres per conèixer les propietats de les plantes

Dels coneixements que han passat de generació en generació un grup de dones de les Preses va decidir recopilar les seves idees sobre les plantes i les seves aplicacions i transmetre-les perquè no es perdin. Es tracta de les Àvies Remeieres, ara ja conegudes arreu del territori per la seva tasca. Mensualment organitzen tallers per explicar als participants com utilitzar les plantes en el dia a dia i treure’n el màxim profit.

Teresa Amat, presidenta de l’Associació Pedra Tosca: El taller és de l’espígol perquè és l’època, procurem cada mes fer la planta que està més a punt. Ara hi ha l’espígol, és una planta per a tots molt coneguda i el què més sabem a nivell popular és que és una planta relaxant, però com que en sabem moltes més coses val la pena que les coguem transmetre.

Cada planta és utilitzada de diverses maneres i per a propòsits diferents, i és per aquest motiu que les Àvies Remeieres consideren important conèixer les propietats que pot aportar cadascuna.

Teresa Amat, presidenta de l’Associació Pedra Tosca: Farem un ungüent, unes bombetes per posar a l’armari, el lavabo o al cotxe perquè faci olor, hem de tenir en compte que si estan a l’armari també eviten que hi hagi arnes per picar la roba, després també fem l’hidrolat que ho fem amb l’alambí, també fem un xarop per prendre i una panacota.

Les plantes poden aportar múltiples beneficis per a la salut i això les Àvies Remeieres ho saben molt bé. Gràcies al grup que han creat continuen transmetent els coneixements que elles van adquirir de les generacions passades i que volen continuar expandint a les futures.