El barri de Sant Roc d’Olot estrena els vedells capgrossos de la faràndula

El barri de Sant Roc d’Olot ha estrenat aquest dijous la nova faràndula amb una cercavila pels carrers del voltant en el marc de la seva Festa Major. Enguany, la cercavila ha incorporat diverses novetats, les més representatives són al voltant de la faràndula, ja que ha ampliat els seus capgrossos. La Lola, la Blanqueta, la Tosca i en Tosol, quatre vedells s’han adherit al toro Ramon i la Simforosa.

Dolors Sans, membre Faràndula de Sant Roc: “Des de l’escola, el Consell d’Alumnes, va sortir ampliar la faràndula. I des de l’Associació de Veïns amb el grup de la faràndula hem creat aquests quatre vedells. Els noms també van ser triats pels alumnes. Van fer votacions i van sortir el nom de Lola, Blanqueta, Tosol i Tosca. Els vam inaugurar el dia de la festa de l’escola i avui surten per primera vegada al barri el dia de la festa major”.

 

Toni Moreno, membre Associació de Veïns Sant Roc: “Les nenes i nens de l’Escola de Sant Roc, en unes reunions que vam fer, vam decidir que volíem potenciar la faràndula del barri. Dins dels pressupostos participatius, es van dedicar 6.500 euros en aquests pressupostos i això podríem dir que el dia de màxima visibilitat és avui”.

 

Noemí Martinez, vedell: “És la primera vegada que ho faig i em fa molta il·lusió. Es diu Lola i espero que us agradi”.

Una altra de les novetats és que la faràndula ha estrenat un nou uniforme. A més, també ha ballat la música en directe. La Cobla Vila de la Jonquera ha sigut l’encarregada de posar la melodia.

Toni Moreno, membre Associació de Veïns Sant Roc: “Teníem una música de la faràndula. Però no la teníem en partitures pel que seria la cobla i aquest any estrenem música de faràndula en cobla”.

 

x