Una seixantena de persones participen a la 28a Cursa Popular de les Festes de Sant Roc

Una seixantena de persones es van animar dijous al matí a participar en la cursa Popular de la Festa Major de Sant Roc. Aquesta va ser la 28a edició i ja s’ha convertit en tota una tradició pels olotins, malgrat que aquest any hi hagi hagut una menor participació.

Toni Moreno, membre de l’Associació de Veïns de Sant Roc: “Jo crec que la cursa, no recordo ben bé els números de l’any passat, deu estar al nivell o una mica menys que l’any passat. En canvi, ens hem trobat que a la petanca aquest any teníem molta gent. En tot cas, un nombre acceptable de participants”.

Els participants es van acostar a les Fonts de Sant Roc a primera hora del matí per poder inscriure’s a la cursa. Petits i grans no es van voler perdre l’ocasió de ser partícip d’un esdeveniment tan familiar com aquest.

Toni Moreno, membre de l’Associació de Veïns de Sant Roc: “El recorregut de la cursa seria visitar diversos paratges que hi ha al barri. Arribaria des d’aquí mateix, des de les Fonts, fins a la carretera de la Pinya, tornaria fins a la carretera vella de les Preses, travessaria l’altre costat del riu i finalment tornaria cap aquí. Un recorregut per tots aquests paratges tan bonics que tenim”.

Un recorregut de poc més de 6 quilòmetres que els guanyadors van aconseguir fer en només 21 minuts. Nan Oliveres i Adrià Moreno han aconseguit la primera posició. Aquest mateix premi se l’ha emportat en la categoria femenina Alba Bach, amb 26 minuts.

Nan Oliveras, guanyador: “Sempre és una cursa que fa il·lusió córrer. El principi vam començar aquí quan érem petits a córrer i sempre intento fer-la cada any. Hem vingut amb tots els de l’equip, amb els que entrenem. Hem decidit sortir junts i fer el primer tram de la cursa junts. Després sí que hem posat un ritme una mica més alt amb l’Adrià, ens hem pogut escapar. Hem anat bastant de pressa, hem fet el circuit bastant ràpid i contents de poder arribar primers”.

 

Adrià Gamero, guanyador: “El principi hem sortit tots junts i hem anat força bé, però després ha començat a pujar el ritme i he començat a patir bastant. Però bé, sort del ‘capo’ que marca bé el ritme. Hem arribat primers, així que bé”.

Els dos premis especials van ser pel més jove, a Adam Guillén i pel més veterà, a José Repullo.