Els gegants de Tortellà surten a ballar per la festa major en una de les poques ocasions que es poden veure al llarg de l’any

Uns dels actes més esperats de la Festa Major de Tortellà és el ball dels gegants. Aquests surten poques vegades al llarg de l’any, però no es perden mai la Festa Major. És el moment idoni per treure’ls, que els veïns i veïnes del municipi els puguin veure i provar d’encoratjar la creació d’una colla gegantera al municipi.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: És de les poques ocasions que surten. Com que no tenim colla gegantera però sí que tenim gegants, aprofitem la festa major per fer-los sortir i que la gent els vegi i a veure si això anima a que un altre dia puguem tornar a tenir colla gegantera

Com és habitual a molts pobles garrotxins. El ball de la faràndula ha anat acompanyat d’audicions de sardanes. Aquest any a Tortellà les novetats de la festa han estat impulsades per la nova comissió de joves, que van impulsar un pregó jove i han col·laborat en la organització de l’esdeveniment.

Josep Reig, alcalde de Tortellà: “Aquest any tenim la novetat que s’ha constituït una comissió de joves, que són els encarregats d’organitzar una mica la festa i els actes, portar la barra i aquestes coses. Per tant estem molt contents

Aquest divendres es duran a terme els darrers actes de la festa. Són tres dies de celebració en els que Tortellà es vesteix de gala.

x